· 

Milly ruha - Helpersew szabásminta

Olaszországi kiruccanásunk egy kicsit hosszabbra nyúlik, mint eredetileg terveztük, de ezt abszolút nem bánom. A hosszú szürkeség és esős napok után  a NAP is megérkezett végre én pedig újra tele vagyok energiával.

Nem is húztam sokáig a kényszerszünetet varrás tekintetében ( kényszerszünet, mert sem varrógépem sem eszközeim nincsenek itt ) és nekiláttam a munkának. Rokonoktól beszereztem egy varrógépet , vásároltam egy vasalót, alap eszközöket és indulhatott a varrás.

Első darabként egy nyári ruhát szerettem volna készíteni, viszont a kikötésem egy dolog volt. ÉLVEZNI AKARTAM MINDEN FÁZISÁT A MUNKÁNAK.

Bevallom az utóbbi időben a szabásminták készítése teljesen kivette az erőmet a sok próba és javítás miatt,így úgy gondoltam mi lenne ha most kész mintával dolgoznék.

 

Így esett a választásom a Helper Sew Milly ruhájára.

Az anyag, amit választottam, egy pamut-szatén keverék, ami rendkívül kényelmes viseletet biztosít. A leírás szerint 2 méter szükséges a ruhához, azonban nem számoltam azzal, hogy az anyag mintája hosszában fut, és a bordűr rész csak az egyik oldalon található. És hogy mit is jelent ez a gyakorlatban?

Azt, hogy a vásárolt mennyiség nem volt elegendő.  Nem vettem figyelembe, hogy a javasolt mennyiséget egyszínű anyaghoz írták.

Nem adtam fel, addig forgattam az anyagot és a mintákat, míg végül minden szabásminta részt ki tudtam szabni.

 

Íme a végeredmény. Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog a ruha fazonja és az anyag mintája is, amivel kapcsolatban elég szkeptikus voltam eleinte. De azt kell hogy mondjam a szabásminta szuper szakmai szemmel nézve,  a ruha pedig kényelmes és stílusos a nyári hőségben. Biztos hogy készítek még belőle pár darabot.

Ha Te is elkészítenéd, a szabásmintát eléred itt: Milly ruha    ( nem reklám)

 

Nektek hogy tetszik?

Write a comment

Comments: 0